Onderwijs en ICT

Onderwijs en ICT · 01. november 2017
Osmo Words, woorden maken die de Osmo herkent.

Onderwijs en ICT · 11. oktober 2017
Met Osmo kun je ook programmeren. Spelenderwijs bezig zijn met ICT en computational thinking.

Onderwijs en ICT · 18. september 2017
Griezel je met ons mee? Linkfeestje naar allerlei blogs over de kinderboekenweek!

Onderwijs en ICT · 17. september 2017
Je kent ze vast wel, QR codes. Je komt ze steeds vaker tegen. In tijdschriften, op bijzondere plekken, in musea. Als je ze scant met je telefoon (met een speciale QR reader) wordt je doorgestuurd naar een website of video of foto waarop je meer informatie krijgt over het onderwerp. Met die QR codes kun je ook een leuke speurtocht maken, bijvoorbeeld als opening van de KInderboekenweek!

Onderwijs en ICT · 23. november 2016
Je kent ze vast wel, QR codes. Je komt ze steeds vaker tegen. In tijdschriften, op bijzondere plekken, in musea. Als je ze scant met je telefoon (met een speciale QR reader) wordt je doorgestuurd naar een website of video of foto waarop je meer informatie krijgt over het onderwerp. QR codes in de klas? Maar... hoe zet je QR codes nu in in de klas? Kun je daar dan wat mee? Ja zeker, er kan heel veel mee! Dat ga ik je in dit artikel laten zien.

Onderwijs en ICT · 13. oktober 2016
De eerste mijlpaal is bereikt! Gisteravond had mijn pagina https://www.facebook.com/mirandawedekindonderwijsbegeleiding 100 volgers. Inmiddels zijn we daar al weer een stukje overheen. En zoals beloofd verloot ik dus een 10% kortingscoupon voor één van mijn workshops. De kortingscoupon verloot ik woensdag 19 oktober om 16.00 uur onder de volgers van mijn Facebookpagina. Maar omdat de nieuwsbrief inmiddels ook 99 leden heeft, verloot ik onder hen een tweede kortingscoupon! Ook deze verloot ik...

Onderwijs en ICT · 26. augustus 2016
De eerste schoolweek zit er al weer op! Een week vol nieuwe uitdagingen. Dit jaar werk ik voor het eerst nog maar 1 1/2 dag in de klas. Dus maandag begon ik in mijn kleuterklasje met maar 16 kinderen. Wat een luxe! De kinderen hadden er zin in en ik ook.