Tools

Tools · 18. november 2017
Thinglink is vernieuwd en dat betekent dat in de gratis versie bepaalde dingen niet meer kunnen. In een vorige blog liet ik je zien hoe je een bestaande interactieve plaat kunt bewerken. Als je een gratis account hebt is dat helaas niet meer mogelijk. Je moet een upgrade van je account uitvoeren om dit weer te kunnen. En ja... dat kost geld. Maar met de code PRO17 is dat tot het einde van 2017 niet zo heel duur. In de Screencast hieronder laat ik je zien hoe Thinglink nu werkt, hoe je kunt...

Tools · 11. oktober 2017
In Prowise Presenter kun je eenvoudig een les maken, waarin je jonge kinderen plaatjes laat sorteren op klank. Ik laat je zien hoe.

Tools · 11. juli 2017
Het einde van het schooljaar nodigt uit tot terug kijken. Voor jouzelf als leerkracht, maar waarom niet met de kinderen? In mijn kleuterklas doe ik dat elk jaar. Steeds op een andere manier. Dit jaar keek ik terug met de kinderen en maakten we samen een boekje, compleet met QR codes.

Tools · 02. februari 2017
Vorige week was de NOT, de Nationale Onderwijstentoonstelling. Op woensdag was ik daar en natuurlijk kijk ik vooral naar wat er op ICT gebied te vinden is. Ik deel mijn favorieten met je. Vandaag ga ik je vertellen over de nieuwe versie van Prowise Presenter.

Tools · 01. februari 2017
Vorige week was de NOT, de Nationale Onderwijstentoonstelling. Op woensdag was ik daar en natuurlijk kijk ik vooral naar wat er op ICT gebied te vinden is. Ik deel mijn favorieten met je. Vandaag de digitale stempeldoos van Heutink: Kiene klanken.

Tools · 16. november 2016
Wat is Thinglink? Thinglink is een tool waarmee interactieve illustraties gemaakt kunnen worden. Die illustraties zijn met Thinglink voorzien van aanklikbare punten (tags). Ga je met de muiswijzer naar zo’n tag dan verschijnt er een tekst en/of een illustratie. Klik je op zo’n tag dan word je doorgelinkt naar bijvoorbeeld een website, een illustratie, een filmpje, een foto, een twittertimeline, een facebookpagina of een geluidsopname. Je kunt Thinglink gebruiken op de computer via...

Tools · 09. november 2016
Padlet is een mooie tool om te gebruiken om over onderwerpen te praten, waarbij je graag een visuele ondersteuning wilt. Eigenlijk is Padlet een online prikbord, waar je berichtjes, foto's, video's en documenten kunt delen. Je kiest zelf of je de Padlet openbaar maakt, of besloten. Als je kiest voor besloten, heb je meerdere opties. In de Screencast die ik heb gemaakt laat ik je zien hoe je Padlet kunt gebruiken bij jonge kinderen om te praten over het onderwerp "je schoen zetten". In dit...

Tools · 05. november 2016
Vorige keer liet ik je zien hoe je in Prowise Presenter een quiz kunt maken. Mijn ervaring is dat kleuters een quiz op die manier niet zo leuk vinden en minder betrokken zijn. Zij willen graag direct feedback. Ook dat is mogelijk in Prowise Presenter en dat ga ik je vandaag laten zien. Daarvoor heb ik 2 screencast gemaakt: filmpjes waarin ik opneem wat ik doe.

Tools · 30. oktober 2016
Je kunt op verschillende manieren een quiz maken. Bijvoorbeeld met Kahoot. Maar ook in Prowise Presenter kun je eenvoudig zelf een quiz maken of een quiz door de kinderen laten maken. Hieronder laat ik je zien hoe je een quiz kunt maken in Prowise Presenter. Je kunt de quiz zowel op je computer als op een tablet maken. Op de computer ga je naar https://www.prowise.com/.

Tools · 27. oktober 2016
Smart letters and numbers Een paar weken terug kwamen de smart letters en cijfers van Marbotic binnen. Dat ziet er uitnodigend uit! Ik kan niet wachten om ze uit te gaan proberen. Wat is het? De smart letters en cijfers zijn houten letters en cijfers. De cijfers zijn van 0 t/m 9, de letters van A t/m Z. Ze hebben een klein handgreepje en aan de achterkant zachte stukjes. Die zijn er om het scherm van je IPad te beschermen. De letters en cijfers zijn namelijk interactief als je ze gebruikt op je...