Heb jij dat ook? Als het herfst wordt dan komen ook de kriebels tot het verzamelen van kastanjes, eikels, beukennootjes etc. Altijd al gehad en ook nu ik zelf geen klas meer heb, kriebelt het nog steeds. Vooral kastanjes kan ik niet laten liggen….
 
In de klas kun je al die mooie herfstmaterialen op allerlei manieren gebruiken: een mooie herfsttafel, tellen , woordenschat.
Ook met de Beebot en herfstmaterialen kun je leuke dingen doen.
  • Leg kastanjes in groepjes neer van 1 t/m 10 ( of elk ander aantal dat je wilt). Gebruik nummerkaartjes als opdrachtkaarten. Draai een opdrachtkaartje om en laat de Beebot rijden naar het groepje met de goede hoeveelheid kastanjes.
  • Leg kastanjes in groepjes neer van 1 t/m 10 ( of elk ander aantal dat je wilt). Laat de kinderen de Beebot zo programmeren dat deze een route rijdt van 1 t/m 10.
  • Oefen de woordenschar van verschillende herfstmaterialen. Leg de materialen op verschillende plekken neer, of maak foto’s voor in een transparante mat. Noem een materiaal, b.v. beukennootjes en de Beebot moet geprogrammeerd worden naar de beukennootjes.
  • Maak 2 rijen van materialen. In de ene rij ligt de vrucht, in de andere rij de holster waarin de vrucht groeide. De kinderen laten de Beebot rijden van de vrucht naar de goede holster. In plaats van holsters kun je ook de bladeren van de boom gebruiken. Ook hier kun je eventueel met foo’s in een transparante mat werken. De vruchtenfoto’s zijn dan de opdrachtkaartjes, in de mat zitten foto’s van de holsters of bladeren.

Jouw ideeën

En welke ideeën heb jij om de Beebot te gebruiken met allerlei herfstmaterialen? Ik zou het super vinden als je ze hieronder met me deelt!

Tip!

Heb je geen tijd of zin om je eigen foto’s te maken? Gebruik dan de foto’s die ik heb gemaakt.
Je vindt ze bij de Extra materialen Beebot.

Heb je nog geen toegang tot de Extra materialen Beebot? Wordt dan nu gratis lid.

Je kunt het bestand downloaden bij de Extra materialen Beebot.
Via de knop hieronder kom je rechtstreeks bij de materialen. Vergeet niet om in te loggen.

Ben je nog geen lid van de Extra materialen?
Wordt dan gratis lid via de pagina Downloads.

Heb je nog geen Beebot?
Bestel deze dan nu bij ICTleskisten.

Bestel je Beebot