Boekentips voor de zomervakantie
Welk boek ga jij lezen in de vakantie?
De vakantie is in zicht! Tijd om je te verdiepen in welke boeken je moet lezen.
Deze oproep deed ik op Social media:
Welk boek ga jij in de vakantie zeker lezen?
Zet jouw tip hieronder en geef een korte omschrijving van het boek en waarom jij dit boek wil lezen of aanraadt aan een andere leerkracht. Het mogen boeken zijn over onderwijs, maar ook andere soorten boeken mogen.
Ik zal alle tips verzamelen in een artikel, zodat je straks een mooi overzicht hebt.
In dit artikel verzamel ik al jullie tips. Dit artikel wordt dus steeds aangevuld.
Mis je nog boeken?
Vul de lijst gerust aan.

Boeken over onderwijs

Technisch lezen in een doorlopende lijnMarita Eskes
Mijn collega Marita schreef dit praktische boek dat in gaat op het belang van geletterdheid én je veel concrete tips en voorbeelden uit de praktijk geeft. Een aanrader, van een kei in haar vak!

Auto-communicatie- Colette de Bruin

Tip van Connie.

Brug tussen mensen met en zonder autisme.
De Auti-communicatie is een essentieel onderdeel van de methodiek Geef me de 5 en onmisbaar in een effectieve communicatie met mensen met autisme.

Ik wil spelen – Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam

Tip van Marion.

Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam hebben onderzocht, doorleefd en beschreven wat essentieel is voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je dit kunt vormgeven op een manier die passend is bij het werken in een jenaplanschool/kindcentrum.

Lekker lezen

Serie De Reiziger- Diana Gabaldon

Eén van mijn favoriete series!

De Reiziger-serie is een klassieker: prachtige historische romans over een liefde die plaats en tijd overstijgt. De Netflix-serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon.
Claire Randall stuit tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden op een stenencirkel… en wordt wakker in het Schotland van 1743.

Bestaat uit 8 delen.

Shadow Man Smoky Barrett, Book 1- Cody McFadyen

Tip van Suzan.

Once, Special Agent Smoky Barrett hunted serial killers for the FBI. She was one of the best–until a madman terrorized her family, killed her husband and daughter, and left her face scarred and her soul brutalized.