In deze video zie je een aantal stands waar ik langs ben geweest. Je ziet, uiteraard, dingen op het gebied van ICT en 21e eeuws leren.
Over alle onderdelen is natuurlijk meer te vertellen.
Van de week werk ik dit artikel dan ook bij met info over de verschillende materialen!

Scan je t-shirt

De interactieve zandtafel

De Gamer: interactief speeltoestel van zonnepanelen

De Gamer bestaat uit 9 tegels van 60 x 60 cm met beloopbare zonnepanelen en een toplaag van stevig anti-slip glas. De tegels zijn voorzien van sensors die reageren op beweging van de kinderen. LED verlichting in de vloer nodigt ze uit om te spelen. De actieve spellen laten de kinderen lekker bewegen, ze ‘bedienen’ de speelvloer door op de tegels te springen. Spelend leren én fysiek uitdagend dus.

De Gamer wordt aangesloten op het electriciteitsnet van de school. De opgewekte zonne-energie kan direct gebruikt worden in het schoolgebouw. Per jaar winnen scholen zo een mooi bedrag aan energiekosten terug. Voor de installatie van Gamers op schoolpleinen werken we samen met Engie Services.

Spelend leren met games

Bij installatie biedt de Gamer 3 spellen:

Tafel Trainer – een interactief rekenspel waarmee kinderen tafels kunnen oefenen. De Gamer geeft sommen uit willekeurige tafels aan, telkens met 3 antwoorden (1 per tegel). De leerlingen kiezen hun antwoord door op de juiste tegel te springen. Bij het goede antwoord licht de vloer groen op. Fout = rood.

Follow the Light – een geheugentrainer waarbij tegels in de Gamer in een willekeurig patroon op lichten; de kinderen moeten in hetzelfde patroon op de tegels springen. Patroon goed gevolgd? Dan wordt de serie uitgebreid met een extra tegel en het geheugen steeds meer op de proef gesteld.

Turn off the Light – een reactiespelletje voor alle leeftijden. Zodra de verlichting in een tegel aan gaat, springen de kinderen erop om die tegel weer ‘uit’ te doen. Whac-A-Mole, maar dan digitaal. Zelfs voor de kleinste kleuters begrijpelijk en leuk.

Bekijk hier de uitleg per spel.