Het blogteam stelt zich voor: Joyce Spies

Even voorstellen: mijn naam is Joyce Spies. Ik ben bijna 35 jaar en woon op de Utrechtse Heuvelrug met mijn man Ivo en onze 2 kinderen Saar (7) en Stijn (4).

Inmiddels sta ik alweer zo’n 13 jaar met veel plezier voor de klas. Hiervan ben ik, met een kort uitstapje naar de middenbouw, zo’n 10 jaar kleuterleerkracht. Vorig schooljaar heb ik de overstap gemaakt van school. Na 12 jaar op een school te hebben gewerkt in de wijk Oog in Al werk ik nu op een hele nieuwe school in een wijk in aanbouw in Utrecht. Samen met mijn collega’s zijn we de school echt aan het opbouwen. Een geweldige uitdaging en ervaring.

Al die jaren ga ik met plezier naar mijn werk en geniet ik ontzettend van de kinderen. De leeftijd van de kleuters pakt me en het feit dat ze van eigenlijk alles enthousiast worden vind ik echt geweldig. Ik werk al die jaren al thematisch. Ik bepaal de doelen van de lessen en bedenk dan hoe ik de les binnen het thema kan laten passen. Door deze manier van werken wordt er elke keer weer wat van mijn creativiteit gevraagd. Heerlijk! 

Met mijn blogs hoop ik mensen te enthousiasmeren maar wil ik ook laten zien dat alles niet in 1 keer perfect hoeft/kan zijn. Elk schooljaar is het weer een uitdaging met een nieuwe klas, met nieuwe kinderen, met andere behoeften. Alles perfect willen hebben kan niet als je ook naar de kinderen wilt kijken. Wat hebben zij nodig? Het mooie aan dit beroep is dat je altijd nieuwe dingen kunt leren en je altijd kunt blijven ontwikkelen. Net zoals de kinderen!

Het is voor mij een hele nieuwe, leuke en spannende uitdaging het om te gaan bloggen voor Miranda Wedekind Onderwijsbeleiding. Ik kijk er naar uit om jullie mee te nemen in mijn enthousiasme voor dit prachtige beroep!!