En toen was er de oproep wie er willen bloggen.

Kan ik dat? Heb ik iets te vertellen? Ik denk het wel.

Ik ben Naomi van Zaanen, 39 jaar oud, getrouwd en moeder van twee kinderen. Een meisje en een jongen. Twee heerlijke druktemakers die ons goed bezig houden.

Ik ben werkzaam op de Montessorischool Stad te Almere op locatie Randstad. Ik werk hier nu bijna 17 jaar in de middenbouw. Dit is groep 3-4-5 bij elkaar. Een heerlijke leeftijd waar kinderen zo puur zijn en open staan voor het leren van nieuwe dingen. Ik kan daar oprecht van genieten. De verwondering. Op mijn instagram acoount post ik veel over het werken met mijn groep. Door op mijn foto te klikken kan je ook daar een kijkje nemen.

Het blogteam stelt zich voor: Naomi van Zaanen
Volg Naomi op Instagram!

Techstudio

Wij hebben hier op school een eigen techstudio vol met materialen voor de 21e eeuwse vaardigheden. Denk aan de Lego Education lijn, Dash en Beebot maar ook knex en kapla. Meer hierover is terug te lezen in een eerder artikel dat Miranda schreef toen zij op bezoek was bij mij op school.

Samen met drie andere collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de leerlijn op het gebied van de 21e eeuwse vaardigheden binnen onze school, het motiveren van collega’s op dit gebied en het begeleiden. Een leuke taak die veel uitdaging biedt.

Het blogteam stelt zich voor: Naomi van Zaanen

Mijn groep

Ook in mijn eigen groep werk ik veel met deze middelen. Ik probeer mijn leerlingen hierin te motiveren, uit te dagen en vooral zichzelf vrij te laten voelen in het gebruik ervan. Het is “gewoon” een werkje uit de kast. De kinderen werken er graag mee en ontdekken iedere keer weet iets nieuws. Genieten toch?

Mijn blog

In mijn blogs wil ik jullie meenemen in hoe ik het als leerkracht aanpak in mijn groep, op een Montessorischool. Wat maken we mee, waar lopen we tegenaan, welke middelen gebruiken we al, hoe doen we dit en welke nieuwe uitdagingen gaan we aan.

Wil je alvast meer lezen over de Techstudio?
Miranda kwam in januari 2017 bij ons op bezoek en schreef er een artikel over.

Lees artikel