Home/21e eeuws leren, Digitale geletterdheid, ICT, Kleuterklas, Topinsecten/Insecten in augmented reality ~een nieuwe spaaractie

Insecten in augmented reality ~een nieuwe spaaractie

Vanaf maandag 18 maart zetten Naturalis Biodiversity Center en supermarktketen Albert Heijn samen insecten in de schijnwerpers. In de nieuwe spaarcampagne spelen insecten de hoofdrol en kunnen kinderen alles leren over het belang van tientallen meer én minder bekende insecten.

Insecten in augmented reality ~een nieuwe spaaractie

Plaatjes sparen

Dat betekent dus weer plaatjes sparen. Voor mij in ieder geval wel!
Want met zo’n spaaractie kun je echt heel veel doen in de klas.

De AH insectenplaatjes kun je natuurlijk weer verzamelen in een album met daarin allerlei leuke weetjes over de insecten. Wat doen ze en waarom dragen ze bij aan onze natuur? En met de augmented reality app die Albert Heijn in de Google playstore en Appstore beschikbaar stelt komen ze ook nog eens tot leven!

Belangrijk voor de natuur

Insecten zoals bijen zijn erg belangrijk voor de natuur en daarom wil Albert Heijn kinderen dan ook leren welke insecten er zijn en waarom ze zo bijzonder nuttig zijn voor de natuur. Bijen, hommels, vlinders, ze zorgen er allemaal voor dat wij onze groente en fruit kunnen blijven eten.

Wanneer sparen?

De AH insectenplaatjes en tattoo’s zijn vanaf maandag 18 maart tot en met 14 april 2019 verkrijgbaar bij iedere 10 euro aan boodschappen. Je ontvangt dan twee insectenplaatjes en één insectentattoo. Spaar ze allemaal en leer de kids waarom het zo belangrijk is dat er voldoende en verschillende insecten moeten zijn om onze natuur in evenwicht te houden!

Vorige spaaracties

Vorig jaar had AH ook een leuke spaaractie: Tech is te gek. Toen schreef ik een paar artikelen over hoe je met zo’n spaaractie in de klas aan de slag kunt gaan.
Bekijk deze artikelen via de links hieronder.
Ook dit keer zal er een artikel komen over hoe je de insectenplaatjes in kunt zetten in de klas.
Hou mijn site dus in de gaten!

Geef een reactie

Go to Top