Maak kennis met het team: Daniëlle

Hallo allemaal,

Voor het 2e jaar mag ik gaan schrijven voor Miranda en het team.
Ontzettend leuk dat ik deze kans weer krijg.
Het afgelopen jaar hebben wij veel leuke reacties ontvangen en dit heeft ons enorm geïnspireerd om weer nieuwe dingen met jullie te delen.

Voor de lezers die mij nog niet kennen; mijn naam is Daniëlle, ik ben 30 jaar en woonachtig in het mooie Rotterdam.
10 jaar geleden begon ik als jong juffie in het basisonderwijs en kreeg een baan in Delft.
Hier heb ik voornamelijk in de groepen 5 t/m 8 gewerkt en als schakelklasdocent.

ICT-coördinator en bovenschoolse I-Coach

Omdat ik eigenlijk altijd al met ICT bezig was, werd ik ICT-coördinator op mijn school en voorzitter van het leerteam ICT.
Met elkaar hebben we hele mooie dingen gerealiseerd; werken met Snappet, een digitaal ouderportaal, devices voor alle leerlingen, scholing voor het team en bedenken hoe we ICT als middel effectief konden inzetten in ons onderwijs.

Ook ben ik de opleiding tot i-Coach gaan doen en werd vervolgens bovenschoolse i-Coach voor mijn bestuur.
Het was enorm leuk om met de scholen en hun teams na te denken over ICT, een lijn in de school neer te zetten en collega’s te ondersteunen in hun hulpvragen. Ook heb ik expertise in de Google Workspace omgeving en heb mijn Google educator 1 behaald.

Ik vind het heel leuk om mee te denken hoe we dit soort tools effectief kunnen inzetten in het onderwijs.

Onderwijsadviseur

In maart 2021 maakte ik de overstap naar O21, een onderwijsbedrijf wat met scholen en besturen meedenkt over digitaliseren van het onderwijs.
Ik werk als onderwijsadviseur met thema’s als digitale geletterdheid en digitale adaptieve leermiddelen en geef ook trainingen en visiesessies.

Het is erg inspirerend om met verschillende scholen en besturen in gesprek te gaan en met hen mee te kunnen denken over de ontwikkeling.

Afgelopen jaar heb ik geschreven over onderwerpen als het T-Pack model, strips maken met Pixton, interactief lesgeven tijdens corona tijd en VR-brillen in de klas. Dit schooljaar ga ik bedenken met welke onderwerpen ik jullie weer kan inspireren.

Suggesties? Vragen? Laat ons dit gerust weten!

Lieve groet,

Daniëlle