Maak kennis met het team: Naomi

Alweer een jaar blogger

Als je even met je ogen knippert is er alweer een jaar voorbij. Hebben jullie dat ook?

Al een jaar blog ik voor Miranda. Met veel plezier. Het is zo leuk om het bereik en invloed ervan te zien.
Ik ben Naomi van Zaanen, 40 jaar oud, getrouwd en moeder van twee kinderen. Een meisje en een jongen. Twee heerlijke druktemakers die ons goed bezig houden.

Ik ben werkzaam op de Montessorischool Stad te Almere op locatie Randstad. Ik werk hier nu bijna 18 jaar in de middenbouw. Dit is groep 3-4-5 bij elkaar. Een heerlijke leeftijd waar kinderen zo puur zijn en open staan voor het leren van nieuwe dingen. Ik kan daar oprecht van genieten. De verwondering. Op mijn instagram account post ik veel over het werken met mijn groep. Door op mijn foto te klikken kan je ook daar een kijkje nemen.

Techstudio

Wij hebben hier op school een eigen techstudio vol met materialen voor de 21e eeuwse vaardigheden. Denk aan de Lego Education lijn, Dash en Beebot maar ook knex en kapla. Meer hierover is terug te lezen in een eerder artikel dat Miranda schreef toen zij op bezoek was bij mij op school.

Samen met drie andere collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de leerlijn op het gebied van de 21e eeuwse vaardigheden binnen onze school, het motiveren van collega’s op dit gebied en het begeleiden. Een leuke taak die veel uitdaging biedt.

Maak kennis met het team: Naomi

Opleiding

Om meer lijn te krijgen in digitale geletterdheid bij ons op school ga ik dit jaar starten met de opleiding master onderwijs & technologie. In mijn blogs zullen jullie hier vast meer over lezen. Ik ga jullie proberen mee te nemen in mijn ontdekkingstocht van leerlijnen, materialen en zoveel mogelijkheden op dit gebied.

Mijn groep

Ook in mijn eigen groep werk ik veel met deze middelen. Ik probeer mijn leerlingen hierin te motiveren, uit te dagen en vooral zichzelf vrij te laten voelen in het gebruik ervan. Het is “gewoon” een werkje uit de kast. De kinderen werken er graag mee en ontdekken iedere keer weet iets nieuws. Genieten toch?

Mijn blogs

In mijn blogs wil ik jullie, naast mijn opleidingsavontuur, meenemen in hoe ik het als leerkracht aanpak in mijn groep, op een Montessorischool. Wat maken we mee, waar lopen we tegenaan, welke middelen gebruiken we al, hoe doen we dit en welke nieuwe uitdagingen gaan we aan.

Naomi maakte een video, zodat je haar kunt leren kennen.

Vind je het leuk om meer te lezen over de Techstudio?
Miranda kwam in januari 2017 bij ons op bezoek en schreef er een artikel over.