Media Ukkie dagen 2024- Ontspannen met media

In het onderwijs gebruiken we media vooral om leerdoelen te behalen.
Maar hoe heerlijk is het om media ook te gebruiken om even te ontspannen?
De Media Ukkie dagen van 2024 staan in dat thema: Ontspannen met media.
In dit artikel vertel ik je daar meer over. 
En natuurlijk heb ik een leuke download voor je, waarmee jouw klas kan ontspannen met media.

Media Ukkie dagen 2024- Ontspannen met media

De Media Ukkie dagen zijn dit jaar van 5 t/m 12 april. Het thema van deze dagen voor ouders en begeleiders van kinderen van 0 tot 6 jaar is Ontspannen met media.

Media hebben effect op kinderen.
Ze kunnen jou en de kinderen in je klas helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke media het juiste effect? En wanneer kun je beter even zonder?

Om kinderen en opvoeders met die vraag te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vind je de juiste balans voor jullie situatie.

Op de site van de Media Ukkie dagen vind je 10 tips om te ontspannen met media.

Media Ukkie dagen 2024- Ontspannen met media

In de klas

Ook in de klas kun je de kinderen laten ontspannen met media.
Soms hoognodig en een heerlijke break in de dag. Zeker voor kinderen die snel overprikkelt zijn en behoefte hebben aan even wat rust.

Ik zocht een aantal manieren waarop media hierbij kan helpen en koos daarbij 4 verschillende manieren:

  • Yoga voor kinderen: video’s waarmee de kinderen yoga oefeningen kunnen uitvoeren. Richt hiervoor een hoekje in, in de klas, op de gang of in de speelzaal, met een matje en een tablet. Laat de kinderen de QR code op de poster scannen en ze kunnen met behulp van de video die ze kiezen vanaf een yurlspagina, zelf aan de slag.
  • Podcasts luisteren: op kinderpodcast.nl vind je heel veel verschillende podcasts verzameld voor kinderen, gerangschikt op leeftijd. Via de QR code op de poster komen de kinderen bij de podcast voor kinderen van 3 tot 6 jaar, waarna ze zelf een keuze kunnen maken. Lekker luisteren en even niet kijken!
  • Digitale prentenboeken: prentenboeken kijken en luisteren. Ik verzamelde een aantal prentenboeken op een Yurlspagina. Heerlijk om even weg te dromen bij je favoriete prentenboek. Lekker met een koptelefoon op, in een heerlijk leesboekje in de klas of op de gang.
  • Klassieke muziek voor kinderen: muziek zorgt als niets anders voor ontspanning toch? Met deze klassieke muziek voor kinderen  kan er lekker geluisterd worden. Ook hier is een lekker hoekje om te zitten of te liggen met je koptelefoon gewenst!
Media Ukkie dagen 2024- Ontspannen met media

Via de QR codes op de poster kunnen de kinderen naar de verschillende onderdelen.
Na een korte uitleg kunnen ze dit zelfstandig en tijdens de speelwerktijd zelf kiezen om even te ontspannen. Ze hebben een tablet nodig, en het is fijn als alles wat er nodig is in een hoek al klaarligt.

De poster kun je gratis aanvragen.
Vul daarvoor onderstaand formulier in en je ontvangt de poster meteen in je mailbox.

Ja, ik ontvang graag de poster!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.