Muziek maken met Matatalab Musician

Door |2021-03-17T14:25:51+01:00maart 17th, 2021|Computational thinking, Digitale geletterdheid|
Muziek maken met Matatalab Musician

Nog zo’n leuke add-on van Matatalab is Musician.

Nou je raadt het vast al, daarmee kun je muziek maken.
Dus coderen en muziek maken tegelijkertijd.

In de set zitten codeblokken met een enkele muzieknoot, een dubbele muzieknoot en notenbalken.
Ook zijn er een aantal kaarten met daarop de code van een liedje.

Deze zijn handig om te verkennen hoe het werkt.

Enthousiast?

Gaaf toch?
Ik vind het echt wel een leuke toevoeging.
En doordat je hier ook de blokken uit de basisset bij kutn gebruiken, bijvoorbeeld de loops, heb je veel mogelijkheden.

Als kinderen eenmaal door hebben hoe het werkt, dan wordt het eigenlijk pas echt leuk.
Dan kunnen ze namelijk hun eigen muziek gaan maken.
Misschien bestaande liedjes maken, maar ook een eigen melodie bedenken is erg leuk!

Bestel jouw eigen Matatalab nu met korting!

En…. wil jij ook hands-on programmeren met Matatalab?
Bestel de set dan nu bij ICTleskisten.

Ik mag je zelfs een kortingscode aanbieden.

Je kunt Matatalab (en alle uitbreidingen) tot 31-03-2021 bestellen met 10% korting!

Gebruik kortingscode:

MirandaWedekind

Bestel je Beebot

Deel dit artikel! Kies je platform.

Over de auteur:

Hoi, ik ben Miranda. Geboren in 1967, dus reken maar uit hoe oud ik ben... ;) Na de Pabo in deeltijd gedaan te hebben ben ik op mijn 30e begonnen als leerkracht. Mijn hart lag/ ligt bij kleuters. Want daar kun je heerlijk thematisch werken en zoeken naar wat elk kind nodig heeft. Digitale geletterdheid en hoe je dat inzet bij kleuters, dat is waar ik warm voor loop, en waar ik jou graag meer over vertel en laat zien. Voor ik leerkracht werd werkte ik in de gehandicaptenzorg. Ook dat heb ik met veel plezier gedaan en ik kijk daar nog steeds met veel plezier op terug. Inmiddels werk ik bovenschools als beleidsmedewerker Onderwijs en ICT waar ik ook bezig ben met mijn passie: digitale geletterdheid in de klas. Dat doe ik natuurlijk naast mijn eigen bedrijf Miranda Wedekind Onderwijsbegeleiding! Heb jij een vraag over ICT/ digitale geletterdheid of 21e eeuws leren? Stel 'm aan me via de mail, het contactformulier of de chat. Ik help je graag verder. Wil je meer over mij weten? Lees dan de pagina Over mij. Groet, Miranda

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant