Nieuwe uitdagingen

De eerste schoolweek zit er al weer op!  Een week vol nieuwe uitdagingen.

Dit jaar werk ik voor het eerst nog maar 1 1/2 dag in de klas. Dus maandag begon ik in mijn kleuterklasje met maar 16 kinderen. Wat een luxe! De kinderen hadden er zin in en ik ook.

Nieuwe uitdagingen

De tablets zijn ter reparatie terug naar de leverancier geweest in de vakantie en zijn nog niet terug. Jammer maar helaas. Het regent deze eerste dag, maar toch vliegt ‘ie voorbij!

Op dinsdag werk ik ‘s ochtends eerst thuis. Ik stuur herinneringen naar de scholen van het bestuur namens de Projectgroep Kurzweil waar ik al 3 jaar deel van uitmaak. Samen met collega Joyce ben ik verantwoordelijk voor het invoeren van het dyslexieprogramma Kurzweil op de 25 scholen. Een leuke uitdaging!

‘s Middags begint er een nieuwe uitdaging: de collega’s van de Da Costaschool vaardiger maken op het gebied van ICT. Een voor mij nieuwe school en nieuwe collega’s. Spannend, maar ik wordt met open armen ontvangen. Ik voer gesprekken met een aantal collega’s over de dingen die zij graag willen leren op het gebied van ICT. Zij zijn gemotiveerd en ik ook. Ook hier een leuke uitdaging.

Op woensdag werk ik verder aan mijn website https://www.mirandawedekind.nl en denk na over de workshops die ik wil gaan geven. Dit is de grootste uitdaging van dit schooljaar, omdat ik als ZZP-er ga starten. Ik hoop dat er animo is voor hetgeen ik aan ga bieden.

Dan is het alweer donderdag en ga ik weer naar mijn eigen school: De Kon. Beatrixschool. Daar ben ik deze dag de ICT-coördinator. Natuurlijk liggen er na de vakantie een heleboel klussen te wachten. De belangrijkste klus is het activeren en vullen van http://www.schoolgesprek.nl waarmee ouders digitaal op de 10-minutengesprekken in kunnen schrijven. Een vooruitgang!!

Met stagiaire Charlene overleg ik over haar onderzoek naar 21e eeuwse vaardigheden. We hebben al leuke ideeën voor de Kinderboekenweek over het thema Voor altijd jong.

En dan is daar al weer de laatste werkdag. Een ochtendje voor de klas. De kinderen hebben een leuke week gehad en ik ook.

Volgens mij gaat dit een leuk jaar worden, met vele uitdagingen! Kom maar op….!