Paardenweetjes leer je o zo snel

Zachtjes gaan de paardenvoetjes, trippel, trappel, trippel, trap.
Hoe gaan de paardenvoetjes? Trippel of trappel, kan dat wel?

Soms heb je klassen echte paardenliefhebbers.
In mijn huidige klas heb ik ze nog niet ontdekt maar dat zou zomaar anders kunnen worden.

Ik moet eerlijk bekennen, ik ben geen paarden mens. Ik vind het mooie dieren, vanaf een afstand, maar ze zijn zo groot. Toch fascineert Ozosnel mij wel en daarom besloot ik dit jaar toe te geven aan mijn nieuwsgierigheid.

Nieuwsgierig 

Het paard van Sinterklaas maakt me stiekem al jaren nieuwsgierig en ik heb er dit jaar aan toe gegeven.
Dus hop, hop, hop, de juf in galop de boeken in en het internet op. En er ging een wereld voor mij open. En wat ik al die jaren al dacht bleek waar; wat een gave, fascinerende dieren zijn paarden!

Vol enthousiasme heb ik een set kaarten gemaakt die kinderen kunnen gebruiken bij het programmeren van een Blue Bot, Bee Bot of Cubetto. Natuurlijk kun je de kaarten ook zo gebruiken. 

De wereld van Ozosnel

Zoals ik al schreef, mijn klas kent niet echt paardenliefhebbers. Nieuwsgierig zijn ze wel en bij het zien van de kaarten staan ze te trappelen om aan de slag te gaan.

Bij deze set starten de kinderen in de stal bij Ozosnel.
De kinderen van groep 3 mogen kiezen of ze een kaartje met een foto of een woord pakken, de kinderen van groep 4 pakken een woordkaartje. Dit is het doelwoord. 

Behendig als ze zijn programmeren ze ons Botje. Eenmaal bij het doelwoord aangekomen wordt de bijbehorende tekst voorgelezen en praten ze er samen even over na.
Ozosnel gaat terug naar de stal en het volgende doelwoord wordt gepakt. 

Binnen no-time gaat er een wereld voor ze open en staan ze te springen en zingen voor mijn neus met de nieuw verkregen informatie. 

Je kunt het bestand met de O-zo-snel Beebotkaarten downloaden bij de Extra materialen Beebot.
Via de knop hieronder kom je rechtstreeks bij de materialen. Vergeet niet om in te loggen.

Ben je nog geen lid van de Extra materialen?
Wordt dan gratis lid via de pagina Downloads.

Clase de español

Na het succes van de kaarten over Ozosnel wil ik eens kijken of de kinderen op deze manier ook eenvoudige Spaanse begrippen kunnen leren.
De kaarten zijn hiervoor al in de maak. Ook heeft Rolf een AR les gemaakt  rond dit thema die we binnenkort zullen testen.

Paardenweetjes leer je o zo snel
Paardenweetjes leer je o zo snel