Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas al weer aan in het land.
Altijd een spannende en leuke periode.

Natuurlijk kun je ook in deze periode de Beebot inzetten.
Bijvoorbeeld met de kaarten die je hierboven ziet. Je kunt deze kaarten gratis downloaden via de Extra materialen Beebot.

Welke activiteiten kun je doen met deze kaarten?

  • Synchroon tellen tot 12. Eén kind kiest naar welke kaart in de mat de Beebot moet rijden. Het andere kind programmeert de Beebot. Is de Beebot op de juiste kaart? Dan tellen de kinderen hoeveel snoepgoed daar ligt.
  • Resultatief tellen tot 12. Kinderen gooien met 1 of 2 dobbelstenen en tellen de stippen. Welke kaart heeft evenveel snoepgoed liggen? Programmeer de Beebot naar deze kaart.
  • Begrippen meer/ minder oefenen: Weer gooien de kinderen met de dobbelsteen en tellen hoeveel ze gegooid hebben. Nu moeten ze een kaart in de mat zoeken met 1 meer of 1 minder. De Beebot wordt geprogrammeerd naar die kaart.
  • Cijfers herkennen: Gebruik de kaartjes met chocolade cijfers als opdrachtkaartjes. Welk cijfer staat er op het kaartje? Programmeer de Beebot naar de kaart met evenveel snoepgoed.
  • Optellen: De kinderen gooien met 2 dobbelstenen. De 2 dobbelstenen worden los van elkaar geteld; op de ene 3, op de andere 5. De Beebot wordt geprogrammeerd om eerst naar 3 en daarna naar 5 te rijden. Natuurlijk tellen we de 2 getallen ook bij elkaar op: 8. De Beebot wordt tot slot geprogrammeerd om naar 8 te rijden. Met deze oefening maak je het programmeren moeilijker door de kinderen een reeks te laten programmeren. De bedoeling is dat alle 3 deze doelen in één keer geprogrammeerd worden. Tip: Als je meerdere doelen programmeert met de Beebot, is het handig om na elk doel de pauzeknop in te drukken tijdens het programmeren. Hierdoor blijft de Beebot even stil staan op de doelkaart.

Heb jij nog andere suggesties om met deze kaarten te doen? Deel ze hieronder!
Ook vind ik het altijd leuk om te zien hoe je mijn Beebotkaarten in de klas inzet. Deel je een foto op social media, wil je mij dan taggen? Hieronder delen mag natuurlijk ook.

Download de Beebotkaarten