• Het boek over basisontwikkeling legt de uitgangspunten van onderwijs voor jonge kinderen voor. Ontwikkelingsgericht onderwijs vormt de basis, een onderwijsbenadering die de aandacht vooral vestigt op de rol van leerkrachten die verder gaat dan het creëren van ontwikkelingsvoorwaarden. Leerkrachten lokken de ontwikkelign uit, ze draghen kennis en vaardigheden aan. Ze leren kinderen spelen en ze leren hen te leren. Eén van de uitgangspunten is dat kleuters een eigen plaats en aanpak in het basisonderwijs nodig hebben., wara de kleuterperiode niet aan vaste leeftijdsgrenzen is gebonden. Vandaar dat over de onderbouw gesproken wordt waar kleuters deel van uit maken.
  • Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?' Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit boek is verkozen tot het mooiste prentenboek van 2015.
  • Het was een heel druk jaar in het kasteel! De kasteelheer organiseert een tornooi en zorgt voor een groot feest. Het kasteel wordt aangevallen en de verdediging wordt op de proef gesteld. Zie je in elke tekening een dief, een gevangene die tracht te ontsnappen en drie stoute muizen? Dank zij de tabbladen kan je door alle maanden heen wandelen. Zoek telkens de voorwerpen en de personen waar naar gevraagd wordt bij elke plaat!
  • Stimmy verveelt zich in de grote stad. Hij droomt van het oerwoud, en dus doet hij zijn best om in het stadspark te verdwalen. Maar in het park lopen veel honden, en daarvoor is Stimmy bang. Hij vlucht het park uit met de honden in zijn kielzog – rechtstreeks naar de plek waar een boze, losgebroken neushoorn tekeergaat. De stad is in paniek, maar gelukkig blijkt ook de neushoorn bang te zijn… voor iets piepkleins dat Stimmy heeft meegebracht!
  • Tweeling

    7.50
    Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich als een tweeling. Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér. Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij beweren een echte tweeling te zijn. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 (van 30 september tot en met 11 oktober, thema: En toen?) is gemaakt door Mylo Freeman. Eind 2020 gaat ook een voorstelling over de jongens Robbie en Roef in de theaters spelen. De auteur - een donkergekleurde prentenboekmaker, zoals ze het zelf omschrijft - heeft zo'n zestig kinderboeken op haar naam staan, waaronder haar reeks over het donkere prinsesje Arabella, die inmiddels naast Nederland ook in Engeland, Amerika en Afrika wordt uitgegeven. In haar werk probeert Mylo meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken.
  • Waar heb je in het bos de meeste kans paddestoelen te vinden? Een zoektocht naar paddestoelen is altijd een ontdekkingsreis en met dit boek word je een echte kennen. Dan weet je waarom vliegezwammen altijd in de buurt van berken groeien en waarom je cantharellen juist in een eikenbos vindt. In dit boek staat precies uitgelegd welke paddestoelen je vaak tegenkomt en hoe je ze op naam brengt. Ook staan er leuke proefjes in die je met paddestoelen kunt doen: thuis of in de klas verras je iedereen ermee! Als je er goed oplet, zie je paddestoelen niet alleen in de herfst, maar het hele jaar door. En vaak ook nog op de meest onverwachte plaatsen. Een beetje geheimzinnig blijven ze altijd, die paddestoelen.

Ga naar de bovenkant