Je volledige les voorbereiden met Nearpod- Onderwijs op afstand

Thuis

Natuurlijk is onderwijs op school idealer, fijner en prettiger dan het geven van online lessen. Maar momenteel werken we vanuit huis en geven we online les. En eigenlijk geniet ik er ook veel van. Misschien makkelijk praten want al mijn kinderen zijn goed in beeld. Maar de kinderen leren zoveel vaardigheden naast de leerdoelen die ze online gewoon volgen. Ik maak de leukste dingen mee tijdens het videobellen, kan echt genieten van de chat en de leerlingen genieten van de momenten samen met elkaar na de lessen als ik het videobellen verlaat.

Weer naar school

Net als ik mijn blog afheb en deze bijna gepubliceerd wordt, bereikt ons het nieuws dat we 8 februari weer starten in de klas.
Gelukkig is Nearpod is ook goed te gebruiken om je lessen in de klas voor te bereiden.

Ik wens vanaf deze plek iedereen weer veel plezier voor de groep, als je in het PO werkt.
Wees voorzichtig en blijf gezond! Geniet weer van de leerlingen in je groep, live!

Padlet

Ik heb voor mijn groep meerdere borden op Padlet (lees mijn vorige blog) waar ze hun ei kwijt kunnen met trotswerkjes, uitdagingen en gewoon even een chatpraatje houden. Wij hebben het als school, vind ik, goed voor elkaar met het werk voor de kinderen, de contactmomenten die er zijn en de noodopvang.

Online

Online lesgeven maakt bij mij ook los dat ik opzoek ga naar nieuwe instrumenten. Daarbij helpt het dat mijn partner, sinds november, ook werkzaam is in het onderwijs. Zijn school bood een cursus aan voor Nearpod. Hij was zo enthousiast dat ik mij er ook in ben gaan verdiepen.

Je volledige les voorbereiden met Nearpod- Onderwijs op afstand

Nearpod

Nearpod is een webplatform waar je als leerkracht lessen kunt maken maar ook geautomatiseerde waarderingen, beoordelingen, live sessies en meer kunt uitvoeren. Het is een presentatietool waarbij kinderen op een link klikken, die jij ze als leerkracht stuurt. De kinderen kunnen direct feedback geven en meekijken met je les. Maar je kan het ook gebruiken voor op school zelf. Je opent de presentatie en de kinderen kunnen actief meedoen met je les.

Wat het fijn maakt om met Nearpod te werken, zeker nu we thuis werken, is dat ik mijn scherm niet meer hoef te delen. Ik stuur via de chat de link van de les die ik wil geven. De kinderen loggen enkel met hun voornaam in. Ze hoeven zich nergens voor aan te melden of iets te downloaden. De kinderen volgen de les met een normale schermgrootte en ik kan rustig door mijn presentatie klikken. Je kunt je scherm ook kleiner maken waardoor je het scherm van je videocal ernaast kunt zetten. Zo zie je de leerlingen nog met wie jij aan het bellen bent.

Steeds meer vind ik mijn weg op deze site. Je kan lessen uploaden die je al gemaakt had of vanaf het begin een les opbouwen. Deze lessen kan je daarna ook delen met je collega’s.
Er zitten zoveel mogelijkheden in dat ik nog niet eens alles heb kunnen ontdekken.

Ik zou zeggen bekijkonderstaande video over nearpod (in het Engels).
Al snel deel je mijn enthousiasme en heb je een eerste les gemaakt voor je groep. Let maar op.

Aan de slag

Tegenwoordig bereid ik mijn volledige les voor in Nearpod. Ik kan afbeeldingen, filmpjes, spraakberichten, noem het maar op, kwijt in mijn presentatie.
En de kinderen de informatie laten inoefenen en/ of verwerken doe ik met behulp van open vragen, meerkeuze vragen of zelfs een memorie is mogelijk.
Direct kan ik de antwoorden van de kinderen zien. Je ziet zo ook wie er actief meedoet.

Het scheelt mij een hoop nakijkwerk en zeker nu met de online lessen geeft het voor mij een fijn beeld hoe ze het doen en waar we nog mee kunnen oefenen.

Aan het eind van mijn les laat ik Nearpod mij een rapport sturen waar ik nog even rustig kan nalezen hoe de kinderen het deze les hebben gedaan.
Dit kan ik dan mooi verwerken in ons leerlingvolgsysteem.

In de video zie je hoe je op een leuke en speelse manier een quiz kan maken voor de kinderen. Razend enthousiast verwerken ze de leerstof.

Je volledige les voorbereiden met Nearpod- Onderwijs op afstand

Op de afbeelding hierboven zie je welke leerlingen zich hebben aangemeld voor het dictee.
Zodra de kinderen het woord hebben ingevuld dan zie je dit als leerkracht verschijnen (zie onderste afbeelding).

Je volledige les voorbereiden met Nearpod- Onderwijs op afstand