ICT in de kleuterklas

Ook in een kleuterklas kan ICT een enorme verrijking zijn.

 

In deze workshop bekijken we hoe je op een goede manier gebruik kunt maken van het digibord. Ook bekijken we hoe je een tablet op een zinvolle manier in kunt zetten.

We verkennen materialen als de Beebot en Osmo die zeer geschikt zijn voor kleuters.

 

Daarnaast besteden we aandacht hoe we ICT in kunnen zetten op een manier die past bij kleuters. Dus spelenderwijs en ontdekkend leren.

 


Wat komt er aan bod?

- Je ziet voorbeelden van goede programma's en materialen op het digibord.

- We bekijken een aantal zinvolle apps.

- Je leert hoe je goede apps kunt opzoeken.

- We denken na over de manier waarop je deze materialen in kunt zetten op een manier die past bij kleuters.

- Je kunt zelf experimenteren met allerlei ICT materialen zoals de Osmo, Beebot, Marbotic letters en cijfers. Ook kun je een aantal apps uitproberen.

Opbrengst:

Na deze workshop heb je een idee gekregen welke materialen er beschikbaar zijn voor kleuters. Je kunt passende materialen vinden bij een bepaald doel.

Je hebt materialen uitgeprobeerd en weet hoe je deze materialen op een manier die past bij kleuters in kunt zetten in je eigen klas.

Informatie:

Plaats: De Meern, met minimaal 5 deelnemers.

Wanneer: Zaterdag 13 januari, 09.30-12.00 uur

Duur: De workshop duurt 2,5 uur.

Prijs: €75,- p.p.incl. btw

Voor wie: Leerkrachten en onderwijsassistenten van groep 1-2.

Meenemen: Tablet/laptop.

Door de workshop te boeken stem je in met de Algemene voorwaarden. 

 

 

 

De workshop ICT in de kleuterklas  is gevalideerd door de registercommissie en is  met 3 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.

Teamtraining:

Plaats: Op jullie school

Wanneer: In overleg

Duur: De workshop duurt 2,5 uur

 

Prijs: vanaf € 350 (exclusief reistijd á €65 per uur en reiskosten á €0,19 per km)

Door de workshop te boeken stem je in met de Algemene voorwaarden.Testimonials van leerkrachten die de workshop reeds volgden:

"Leuk en leerzaam. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die goed toepasbaar zijn in de onderbouw. Fijn dat we de informatie op papier mee krijgen."

 

"Erg praktisch. Fijn de aanpassingen op je oorspronkelijke planning. Uitvoerig ingegaan op prowise presenter. Veel inspiratie opgedaan nav de tips voor padlet, thinglink etc."

 


"Leerzaam, veel info over apps en mogelijkheden. Leuk dat we ook echt materiaal in handen kregen en fijn dat je zo flexibel in hebt gespeeld op alle vragen. Bedankt!"

"Wat goed en overzichtelijk verteld, maar wel veel informatie. Hoop dat ik alles kan onthouden en anders kom gerust nog een keer."Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.